Özel Minik Kalpler Anaokulu

Konya'nın en havadar yerinde çocuklarımızın doğayla iç içe büyüyebileceği, aile sıcaklığının hissedildiği, eğlenip öğrenebildiği bir ortamda sizlerde çocuklarınızla yer almak istemez misiniz ?

İDDİALIYIZ TEK RAKİBİMİZ KIYMETLİ ANNEANNELERİMİZ VE BABAANNELERİMİZ...

Misyonumuz

Biz Minik Kalpler Anaokulu olarak 36-72 aylık çocukların yaşam boyu öğrenmelerine fırsat vererek,fiziksel,duygusal,zihinsel ve sosyal gelişimlerini sağlamak, yaparak -yaşayarak öğrenme ortamları oluşturmak, saygı,sevgi,işbirliği,sorumluluk,yardımlaşma paylaşma,gibi davranışlar kazandırarak Atatürk ,bayrak,millet,aile ve insan sevgisini benimseyen milli ve manevi değerlere bağlı kendine güvenen,çevresiyle iyi iletişim kurabilen,dürüst,ilkeli, çağdaş,hak ve sorumlulukları bilen kültürel çeşitlilik icinde hoşgörülü ve bağımsız bireyler olarak yetiştirmeyi hedefliyoruz.

Vizyonumuz

Dünyada uygulanan kabul görmüş okul öncesi programlarını okulumuzda uygulayarak ,geleceğine güvenen,geçmişine bağlı ve tüm yeniliklere açığız.Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda sorgulayan,değerlendiren,araştıran , paylaşan, yaratıcı ve özgür düşünceyle geniş bir bakış açısına sahip bireyler yetiştirmek icin ögrenciyi merkez alan bir okul olarak emsallerimiz için örnek bir kurum olmayı hedefliyoruz.

Minik Kalpler Anaokulu Kimdir ?

Minik Kalpler Anaokulu Eğitim-Öğretim hayatına 2004 yılında Kreş ve Gündüz Bakımevi olarak başlamıştır. İlk kurucularının başarılı çalışmaları ile Konya'mızın saygın eğitim kurumlarından biri haline gelen ve bir marka olan Minik Kalpler, 2013 Mayıs ayında kurucumuz, Haluk Karakoca tarafından devralınmış olup, o günden bugüne kadar hizmetine devam etmektedir. İlk yıllarda Aşkan mahallesi Gökçiçek Sokak No:6 Meram/Konya adresinde Kreş ve Gündüz Bakımevi olarak hizmet veren Minik Kalplerimiz, 2015 yılı Haziran ayında Aşkan Mahallesi. Aşkan caddesi No:62 Meram/Konya adresine MEB'e bağlı bir Anaokulu olarak taşınmıştır. Halen aynı adreste Tam gün hizmet veren Anaokulumuz, ekip çalışmasının ve dayanışmasının bir neticesi olarak her yıl artan tecrübesiyle Konya'nın saygın ve marka okullarından biri olarak çalışmalarını sürdürmektedir. Çocuk(Öğrenci) odaklı eğitim anlayışı ile her velisinin ihtiyaçlarına çözüm bulmaya çalışan ve yıl boyu (resmi tatiller hariç) hizmet veren, kurumsal kimlik ve duruşu olan Minik Kalpler Anaokulu 10 ay kış okulu, 2 ay da yaz okulu şeklinde tam gün olarak hizmet vermektedir. Kasım ve Nisan aylarındaki ara tatiller ve Şubat tatilinde Çocuk Kulübü, Yaz tatillerinde de yaz okulu onayı ile yıl boyunca iki farklı program uygulanmaktadır. Tecrübeli ve dinamik eğitim kadrosu ile çocuklarımızın hem fiziksel hem de akademik gelişimlerini destekleyen, dik duruşlu, düşünme yeteneği gelişmiş, milli ve manevi değerlerine bağlı, küçüğüne sevgi büyüğüne saygı duymasını bilen bireyler olmaları için çaba sarfeden okulumuz, bünyesinde bulundurduğu evcil hayvanlarla hayvan sevgisini ve şefkatini aşılamak için de uğraş vermektedir. Ayrıca ekim-dikim yapabileceği bir bahçeye sahip olduğu için çocuklarımızın toprakla uğraşma kendilerinin de üretim yapmalarını sağlar.Atıklarını değerlendiren,doğada geri dönüşüme duyarlı bireyler yetiştirmeyi hedefleriz.Tema Vakfı gönüllüsü öğrencileri ile geleceğe umutla bakıyoruz.

Mutfağı okulumuz bünyesinde olup, aşçı ve yardımcıları kadrolu personelimizdir. Aylık yemek listelerini kendimiz hazırlar, alış verişlerini kendimiz yapar ve çocuklarımızın Türk Mutfağının her türlü lezzetleri ile tanışmasına gayret ederiz. Mümkün olduğunca organik gıdalarla beslenmemize dikkat ederiz. Hazır gıda kullanmayız, mutfağımıza sokmayız, velilerimizin zaman zaman yapmak istedikleri ikramlarında dahi hazır meyve suyu, çikolata tarzı ürünleri kabul etmez, onların yerine meyve tarzı ikram tavsiyelerinde bulunuruz. Ara öğünlerimizde bol miktarda meyve tüketimine özen gösteririz. Çocuklarımızın gün içerisinde yeterli miktarda su tüketimine özen gösterir ve "Su Her Hastalığın ilacı, Ter de her hastalığın sebebidir" sloganı ile hareket ederiz. Ter ve idrar kontrolleri her personelin dikkat etmesi gereken bir görev anlayışı ile gerçekleştirilir ve "Çişler Beyaz Çıktı Mı? " sloganı her çocuğumuza yeterli su içip içmediğinin kontrolü anlayışıyla geliştirilmiştir. Bunun yanında mahremiyet eğitimine özen gösterilip, her çocuğun özel bölgeleri ve vücudunun kendi özeli olduğu, kendinden izinsiz hiç kimsenin dokunamayacağı anlayışı da geliştirilir. Doğum günleri her ayın son günü toplu organizasyon şeklinde tek seferde kutlanır ve pastamız pastane pastası değil,aşçı teyzemizin her ayın konseptine uygun olarak hazırladığı konsept doğum günü pastası ile kutlanır.

Okulumuzun temizliği de en hassas konularımızdan biridir. Temizlik her an kendi personellerimiz tarafından hassasiyetle yapılır. Kullanılan malzemenin özelliklerine dikkat edilerek, okulun her bir köşesinin her an temiz olması, havalandırılması, mis gibi kokması sağlanır. Okul içinde bulunan şelalemiz (Su devir dayımi) sayesinde hem güzel bir görsel hem de hava sirkülasyonu sağlanmış olup, uçuşan parteküllerin toplanması için bile çaba sarfedilir.

Hizmet kalitemizin bir diğer ayağı da servislerimizdir. Farklı güzergahlara çalışan 3 ayrı servis aracı ve şoför, Hostes gibi personeli kendi bünyemizde bulunur. Çok uzak mesafelerden öğrenci kabul etmeyerek, araçlarımızı farklı güzergahlarda çalıştırarak ve her güzergaha 2'şer defa gidip-gelerek çocuklarımızın serviste çok kalmalarını engellemek için uğraş vermekteyiz.

Minik Kalpler`de Bir Gün

Okulumuz kapılarını anne ve babalarımızın mesai saatleri doğrultusunda bitmeyen bir enerji ile her gün 07.30 da sevgiyle açar. Her sabah öğrencilerimiz güler yüzlü ve enerjisi yüksek personelimiz tarafından karşılanıp okulumuz çok amaçlı salonuna alınır ve her gün sabah bol müzikli sabah jimnastiği yaparak güne başlangıç yaparlar. Böylelikle hem uykumuzdan uyanmış, hem de evden okula geçişi müzik, dans ve sporla birleştirerek daha eğlenceli hale getirmiş oluruz.Aşçı teyzelerimizin sevgilerini katarak hazırladıkları en lezzetli kahvaltı saat 08.30 ’da başlar ve öğrenciler servis ve okula geliş düzenine göre öğretmenleri nezaretinde kahvaltılarını yaparlar.

Kahvaltı sonrasında her sabah 3 kaşık sevgi şurubumuzu (pekmez) kış yaz içen çocuklarımız öz bakımlarını tamamlayıp serbest zaman etkinliklerine geçiş yaparlar.

Eğitimde Uyguladığımız Programlarımız ve Derslerimiz

Minik Kalpler Anaokulu Milli Eğitim Bakanlığı ’na bağlı özel bir anaokuludur. Okulumuzda MEB Okul Öncesi Programı ve buna ek eğitim yaklaşımları ve tekniklerinin kullanıldığı özel bir program uygulanmaktadır.Bunlar Montessori Yaklaşımı, Waldrof Yaklaşımı, Reggio Emilia Yaklaşımı, GEMS Yöntemi ve Scamper teknikleridir.Okulumuzda kullanılan Programlar ile öğrencilerimizin mutlu ve sevgi dolu bir ortamda , severek ve isteyerek katılım sağladığı, yaparak ve yaşayarak öğrendiği, tüm duyuları ile hissederek öğrendiği, araştırıp, geliştirebildiği, işbirliği yapabildiği, oynayarak enerjisini atabildiği zor olan bir şey olmadığını ve çalışarak başarabileceği ve eğitime ailenin de dahil edildiği bir program hedeflenir.

  • Serbest Zaman
  • Türkçe Dil
  • Oyun
  • Müzik
  • Drama Etkinlikleri
  • Resim
  • Kukla ve Gel...
  • Okuma ve Yazm...
  • Fen ve Doğa
  • Mutfak Atolyesi
  • Hayat Bilgis...
  • Stem ve Kodlama
  • İngilizce
  • Jimnastik
  • Satranç
  • Halk Oyunl...
  • Rehberlik
  • Serbest Zaman
  • Türkçe Dil
  • Oyun
  • Müzik
  • Drama Etkinlikleri
  • Resim
  • Kukla ve Gel...
  • Okuma ve Yazm...
  • Fen ve Doğa
  • Mutfak
  • Hayat Bilgis...
  • Stem ve Kodlama
  • İngilizce
  • Jimnastik
  • Satranç
  • Halk Oyunl...
  • Rehberlik
Daha Fazla
  • SERBEST ZAMAN ETKİNLİKLERİMİZ

    Çocuğun yaratıcılığını geliştirme, kendisini ifade etmesini sağlama, sorumluluk alma, karar verdiği işi tamamlama sabrını gösterme, paylaşma, işbirliği yapma ve el becerilerinin geliştirilmesi açısından önemli etkinliklerdir.Sınıf öğretmenimiz rehberliğinde süresi ve yaş grubunun özellikleri göz önünde bulundurularak planlanır. Küçük gruplar halinde her çocuk; kendi ilgi ve isteklerine göre ve seçtiği arkadaşları ile bir etkinliğe odaklandığı zaman kendini rahat hisseder.Bu zaman dilimi çocuğun kendini ifade ettiği, özgün ürünler çıkardığı, el-göz koordinasyonunun geliştiği ,kendine olan güveninin pekiştiği, arkadaşları ile olan iletişimle sosyalleşmesinin desteklendiği bir zaman dilimidir.Serbest zaman etkinlikleri İLGİ KÖŞELERİ ve SANAT ETKİNLİKLERİNİ içine alan bir zamandır. Sınıflarda bulanan İlgi Köşelerinde (Kitap, evcilik, blok, fen ve doğa, müzik, kukla, masa oyunları vb)veya Sanat Etkinliklerini masalarında (boyama, yoğurma, kağıt, artık materyal çalışmaları vb) yapılan çalışmalardan olurAyrıca çocuklara kazandırılacak kazanımlarla ilgili geçici ilgi köşeleri de hazırlanır. Minik Kalpler Anaokulunda öğrencilerimize çok farklı seçenekler sunulur, malzemelerden kaçılmaz ve bağımsız çalışmalarına fırsat verilir.Günlük yapılan serbest zaman etkinliklerinde zevkle çalışan öğrencilerimiz özgün ürünler ortaya çıkararak kendilerini ifade etmenin mutluluğunu yaşarlar.

    Parmak boyalarımız hazır alınmaz, tamamen doğal olarak okulumuzda hazırlanır. Hazır alınan yoğurma maddelerinin uzun süreli kullanımı çocukların sağlığına zarar vereceği düşünülerek yine en doğalından okulumuzda hazırlanır. Serbest zaman etkinlikleri sonrası her yaş grubu kendi gelişim özellikleri göz önünde bulundurularak hazırlanmış ek ders saatine geçiş yaparlar.3-4 yaş grubunda 4 (İngilizce, Müzik,Hayat Bilgisi ve Karakter Eğitimi, Jimnastik),4-6 Yaş grubu 6 (İngilizce, Müzik, Satranç, Modern Dans, Jimnastik ve Hayat Bilgisi ve Karakter Eğitimi) ek ders programı uygulanır.Ders ve ek ders geçişlerinde öğrencilerimizin öz bakımlarına dikkat edilir, bol su tüketmelerine özen gösterilir ve ara öğünler ile gelişimlerinin desteklenmesi sağlanır.Aşçılarımızın yaptığı öğle yemeği ile Türk Mutfağının eşsiz lezzetlerini tatmalarına imkan verilir. Yemek sonrası öz bakımları gerçekleştirilir ve Türkçe Dil Etkinliklerine geçilir.

  • TÜRKÇE DİL ETKİNLİKLERİMİZ

    Çocuğun dil gelişimine yardımcı olan duygu ve düşüncelerini rahat ifade etmesine imkan sağlayan hayal dünyasının gelişmesine zemin hazırlanan ve ana dilini etkin bir şekilde kurallarına uygun olarak kullanmasını amaçlayan etkinliklerdir. Türkçe dil etkinlikleri Hikaye Öncesi Etkinlikleri, Hikaye ve Hikaye Sonrası Etkinlikler olmak üzere 3’e ayrılır.Hikaye Öncesi etkinliklerde öğrenciler öğretmenlerini rahat görebilecekleri uygun bir pozisyonda otururlar. Öğretmenlerimiz rehberliğinde sohbet ederler, tekerleme, şiir söylerler, parmak oyunu oynarlar, bilmeceler cevaplarlar.Hikaye anlatım kısmında öğretmenlerimiz farklı teknikleri kullanarak (Hikaye Kartı, Hikaye Kitabı, Kuklalar, Sunumlar vb) hikayeyi anlatır. Hikaye Sonrasında öğrenciler hikayeyi dramatizasyon yapar, Pandomim çalışması yaparlar, Hikayeyi tamamlarlar, öğrenciye tekrar ettirilir vb tekniklerle hikaye sonrası tamamlanır. 3-4 yaş grubu hikaye sonrası öz bakımlarını yaparak 1 saatlik öğle uykusuna ninniler eşliğinde geçer.4-6 yaş aralığındaki öğrencilerimiz ise etkinliklerine devam eder.

  • OYUN ETKİNLİKLERİ

    Oyun çocuğun kendi başlattığı, tüm dikkati ile odaklandığı belirli bir amacı olmayan, kurallarını çocuğun belirlediği içinde bol eğlence olan ve çocuğun enerjisini boşaltmasına yarayan etkinliklerdir. Çocuğun fiziksel, duygusal, zihinsel ve sosyal gelişimini destekler. Çocuklar oyun oynarken yeteneklerinin farkına varırlar. Yaratıcılıkları gelişir. Arkadaşlık ilişkileri güçlenir. Kurallara uymayı, iş birliği yapmayı, yardımlaşmayı ve paylaşmayı öğrenirler. Denge, el becerisi ve kasları gelişir. Fazla enerjilerini atarlar. Benlik ve özgüvenleri gelişir. Bu bağlamda Minik Kalpler Anaokulu’ndaki oyun etkinliklerinde ısındırıcı oyunlar, taklit oyunları, açık hava oyunları, Sınıf salon oyunları, dinlendirici oyunlara bol bol yer verilir ve enerjilerini bol bol atmaları sağlanır. Okulumuzun bahçesindeki oyun parkında günün her saati oynayabileceği kum havuzunda kötü enerjisini atabileceği, çamurdan pasta yapacağı suyla haşır neşir olacağı oyunlar en vazgeçilmez aktivitelerimizdendir.

    Çocukluğunu doya doya yaşamamış bir insanın mutlu olması çok zordur. - Doğan CÜCELOĞLU

  • Okul Öncesi Müzik Dersi

    Müzik, ortaya çıkışandan bu yana sürekli gelişmeler kaydederek günümüze kadar gelmiştir. Bugün müzik; yemek yemek, su içmek, nefes alıp vermek kadar doğal bir ihtiyaç olarak kabul edilmektedir. Anne karnında yedi aylık bir bebek bile sese, müziğe tepki vermektedir. Yeni doğan bebekler anne sesi ile rahatlamakta, ninni ile uykuya geçmektedir. Bebeklikten itibaren işitsel algı eğitimi ile başlayan müzik eğitimi, çocukların konuşmayı birçok kavram ve konuyu öğrenmesinde, vücudunu koordineli bir şekilde kullanmasında etkili olmaktadır. Müzik eğitiminde önemli bir yer tutan işitsel algı eğitimi ile çocuk dikkatini bir konuya yoğunlaştırmakta, sesleri dinlemekte, tanımakta ve ayırt etmektedir.

    Ritim Çalışmaları

    Ritim eğitiminde amaç, şarkı eğitiminde de olduğu gibi, çocuğa sadece belirli ritim kalıplarını öğretmek değildir. Çocuklara ritim duygusunu ve bedensel yeteneklerini geliştirme, mutlu olmasını sağlama, olumlu bir kişilik geliştirerek, kendi kendisini kontrol etmesine yardımcı olmaktadır. Ritim eğitimi; çocukta gelişen ritim duygusunu güven duygusunun gelişimine katkıda bulunacağı gibi, denge, dikkat, tepki, büyük ve küçük kaslarının gelişimine de katkıda bulunur. Böylece ritim, çocuğun el, kol, ayak, baş, göz ve beden gibi vücut organları arasında koordinasyon sağlanmasına, hareketlerinde çeviklik ve incelik kazanmasına yardımcı olmaktadır. Dersimizde çocuklara ritim eğitimi verilirken basitten zora doğru bir yol izlenmekte, hareket, ses, şarkıya eşlik, müzikle ritmik eğitimi verilerken basitten zora doğru bir yol izlenmekte, hareket, ses, şarkıya eşlik, müzikle ritmik hareketler yoluyla verilmeye çalışılmaktadır. Başlangıçta diğer kişilerden bağımsız davranışları, müziksel algıda, ritim tutmanın ilk adımı olarak kabul edilmektedir. Daha sonra ise çocuklar grup içerisinde, gruba uyum sağlayarak ritim tutabilmektedirler. Çocukların ritim yeteneğini geliştirmek için deneyimlerini artıracak etkinliklerin sağlanması, ritim yeteneğinin gelişimini hızlandırmaktadır.

    Şarkı Dinleme ve Söyleme Çalışmaları

    Derslerimizde çocuklara sayılar, renkler, hayvanlar, giyecekler, yiyecekler, taşıtlar, doğa ve doğa olayları, çeşitli duygular, okul gibi birçok konunun öğretiminde şarkılar kullanılmaktadır. Bayramlar, doğum günleri şarkılarla kutlanmaktadır. Çocuğun yaşamında şarkılar çok önemli bir yer tutmaktadır. Bu nedenle çocuklara şarkı seçerken çok titiz davranılmalıdır.

    Müzikli Hikaye Çalışmaları

    Müzikli hikayeler, seslerin kullanımına uygun olarak hazırlanmış öykülerdir. Bazı müzik aletlerinin veya nesnelerin sesleri doğada varolan seslere benzetilir. Örneğin, hikayede geçen saatin tik-takları ritim sopaları, ksilefon gibi aletlerle veya el ile dizlere vurularak çıkartılabilir. Bu etkinlik sayesinde çocukların sözel olarak duyduğu cümlelere uygun işitsel düşünme yeteneğini geliştirmesi hedeflenmektedir.

    Yaratıcı Hareket ve Dans Çalışmaları

    Yaratıcı hareket ve dans için müzik özenle seçilmelidir. Müzik seçiminde, temponun aşırı yavaş ya da hızlı olmamasına, ritmin çok değişken olmamasına dikkat edilmelidir. Seçilen müziğin sözlü olması, çocukların sözleri dinlemesine ve sözlere göre hareket etmesini sağlamaktadır. Yaratıcı Dans ve harekette amaç çocukların hissettikleri gibi özgürce, yaratıcı bir şekilde hareket üretmelerini sağlamaktır.

    Genel Çerçevede

    Çocuklarımızın tüm gelişim alanlarını destekleyici bir etkiye sahip olan müzik dersimizin oyunla eğitim niteliğinde olmasına dikkat edilmekte ve çocukların isteyerek ve hoşlanarak müzik etkinliklerine katılmaları hedeflenmektedir. Öğretilen ritim kalıpları ve şarkılar sayesinde hafızada tutma yeteneği kazanarak, bu sesleri dinleyerek, tanıyarak, ses ile kaynağını eşleştirebilir hale gelmeleri planlanmaktadır.

    Okulumuzda Haftada Bir Gün ek ders olarak Müzik dersi uygulanır. Her hafta farklı bir müzik aletini tanırlar. Ayrıca gerekli Orff Eğitimlerini almış öğretmenlerimiz de hafta içi diğer günlerde müzik öğretmenimizle destekli bir şekilde giderek müzik dersinde katkı sağlamaktadırlar.

  • DRAMA ETKİNLİKLERİ

    Drama Minik Kalpler öğrencilerinin en sevdiği ve keyifle rol aldığı etkinliklerden birisidir. Drama ile çocuklar kendilerini ifade eder, üretir, hayal güçleri zenginleşir, empati kurarlar.Ayrıca çocuklar drama ile rol alır, işbirliği yapar, grup karşısında kendini ifade eder ve dans ederek sosyalleşir. Sorunlarla baş edebilmeyi öğrenirler.Okulumuzda yapılan drama çalışmaları dışında okulumuza gelen tiyatro veya animasyon grupları ile eğitimimiz desteklenir.Kurucumuz Haluk Amca’nın sponsorluğunda şehrimizde bulunan devlet ve özel tiyatrolara giderek de çocukların dış etkinliklerle de desteklenmeleri sağlanır.Pandomim, doğaçlama, öykü oluşturma, dramatizasyon, özel günlerde tiyatro ve piyes sunumu gibi etkinlikler okulumuzda yapılan çalışmalardan bazılarıdır.

  • RESİM

    Çocukların yaratıcılıklarını ifade edebildikleri en önemli araçlardan birisi de resimdir. Çünkü çocuklar duygularını, hayallerini ya oyun oynarken ya da resim yaparken ortaya koyarlar.Minik Kalplerde çocuklar sınırlı boyaları en küçük yaşlarda ara sıra kullanırken, yaş grubu büyüdükçe serbest resme yönlenirler. Anasınıfı gruplarımızda büyük boy resim defteri kullanılır.Şövale de özgün resimler yaparlar. Sulu boya, parmak boya, pastel boya, kuru boya, seramik ve tuz seramiği ile özgün çalışmalar yaparlar.Resim yaparken iç dünyalarını ,sevinçlerini,kaygılarını,korkularını vb. ifade eder çocuklar. Bu konuyla ilgili okulumuzda çocukların yaptığı resimler resim yorumlama teknikleri ile yorumlanarak farklı bir durum fark edilirse veli ile iletişime geçilir.Ayrıca okulumuzda geleneksel resim sanatlarımızdan Ebru Sanatı ile ilgili çalışmalarda yaptırılmaktadır. Okulumuzda resme yeteneği olan çocuklar erkenden keşfedilerek, aile ile iletişime geçilir bu konuda uygun eğitimler alması için gerekli programlar ayarlanır.Bu konuda yönlendirmesi yapılan çocuklarımızdan yaşı küçük olmasına rağmen bireysel veya toplu resim sergisi açan, BİLSEM yetenek sınavını kazanmış olan öğrencilerimizin olması övünç kaynağımızdır.

  • OKULUMUZDA KUKLA VE GELENEKSEL GÖLGE OYUNLARI

    Kuklalar Okul Öncesi Eğitim döneminde çocuğun gelişimi açısından büyük öneme sahiptir.Okulumuzda kuklalardan serbest zaman etkinliklerinde, yemek, uyku, tuvalet alışkanlıklarını kazanmada ve güzel davranış kazanmasını geliştirmede yararlanılır.Kuklalar aracılığı ile öğrencilerin duyularına hitap edilir. Kuklalar ile farklı karakterler üzerinden gidilerek olumlu-olumsuz davranışların benimsetilmesi veya bıraktırılması kolay olur. Öğrencilerin hayal dünyası genişler. Empati becerileri gelişir. Taklit yetenekleri kazanırlar.Ayrıca okulumuzda özel günlerde ve kandillerde Geleneksel Sahne Sunum Sanatlarından olan Karagöz ve Hacivat Gölge oyunu ile öğrencilerimize unutamayacakları güzel saatler geçirmeleri sağlanır.

  • OKUMA-YAZMA ÇALIŞMALARIMIZ

    Okul Öncesi eğitim çocuğun ilkokula hazırlanmasına katkı sağlayacak şekilde planlanmıştır.Minik Kalpler Anaokulundaki çocuklarımız için öğretmenlerimiz kendi yaş grubunun bilişsel algı düzeyine uygun olarak planlanan okuma-yazma etkinliklerini aşama aşama uygulayarak gelişim düzeylerinin gelişmesine destek verirler. Amacımız okuma-yazma öğretmek değil, okuma yazma öğrenmeye gerekli alt yapı ve becerileri oluşturmaktır. Öğrencilere hazır olmadan ve olgunlaşmadan hiçbir şey zorla yaptırılmaz. Yapamayan öğrenciye özel destek verir ve öğrencide oluşabilecek güvensizlik duygusunun oluşmaması için aile ile de işbirliği yapılır, evde hafta sonu ek çalışmalar ile desteklenmesi sağlanır.

  • FEN VE DOĞA ETKİNLİKLERİ

    Okul öncesi dönemdeki çocuklar çok meraklıdırlar, araştırmayı, soru sormayı çok severler. Bu dönemde zihinsel bakımdan uyarılmaları, çevreye karşı duyarlı hale gelmemeleri, bağımsız olarak düşünme ve çözüm bulup yorumlama yeteneklerinin gelişmesi ve sözel iletişim becerilerinin gelişmesi için planlanan etkinliklerden birisi de fen ve doğa etkinlikleridir.Bu etkinliklerde öğrencilerimizin yaparak-yaşayarak deneyimlemelerine özellikle fırsat verilir.Fen ve doğa etkinliklerinde deneyler yaparlar, eğitici oyuncaklarla oynarlar, inceleme gezileri( Makarna fabrikası,Un fabrikası, Şekerleme Fabrikası, Yoğurt Fabrikasıvb.) yaparlar Okul bahçesinde veya iç kısmında hayvan beslerler. Bitki yetiştirirler.Minik Kalpler çocukları dört mevsim hava şartlarına uygun giyinerek doğada araştırma ve inceleme çalışmaları(MİNİK TEMA ETKİNLİKLERİ) yapan mutlu ve bilinçli çocuklardır ve her birisi birer Minik Tema gönüllüsüdür.Bahçemizdeki tavuklardan yumurta toplarlar, salyangoz ve solucanı ellerine alırlar, böceklerden korkmazlar, su kaplumbağası,balıklar, papağanı,köpeği, tavşanı elleriyle beslerler.Bitkiyi tohum veya fidandan yetiştiren, büyüyen sebze ve meyvelerinin tadına bizzat bakan, topraktan gıdasını alan şanslı çocuklardır.

  • MUTFAK ETKİNLİKLERİ

    Her ay mini programımızda yer alan mutfak etkinlikleri ile Minik Kalpler öğrencilerinin yaparak yaşayarak ve tüm duyu organları ile öğrenmelerine fırsat verilir.Minik Şeflerimiz mutfakta harikalar yaratarak lezzetli turşular, kışlık zeytinler, özel sos ve reçeller, geleneksel Türk yemekleri(Topalak, dolma, sarma vb) geleneksel Türk Tatlıları (Baklava) kandil simitleri,Anneler günü kurabiyeleri, ev yapımı fıstık ezmeleri, ballı-muzlu sütler ve özel kış çayları ile ileri de kendi kendine yetebilen, karnını tek başına rahatlıkla doyurabilen, damak tadı olan, sağlıklı ve bilinçli beslenen bireyler olma yolunda ilerlemeleri desteklenirler.Ayrıca her ay tanıtılan sebze ve meyveler ile obesiteye savaş açmış ve tüm sebzeleri mevsiminde tüketen sağlıklı, güçlü çocuklar olmaları konusunda bilinçlendirilmeleri sağlanır.

  • HAYAT BİLGİSİ ,DEĞERLER VE KARAKTER EĞİTİMİ

    Değerler; ahlaki, kültürel, ruhsal, toplumsal ve bireysel alana ilişkin uygun duyarlılık geliştirmeyi içerir. Sevgi, cesaret, dostluk, yardımlaşma, paylaşım, saygı, doğruluk, nezaket ve benzerleri önem verilen toplumsal değerlerdir. Değerler sadece günlük eylem ve davranışlarımıza rehberlik eden ilke ve ölçütler olmaları bakından değil, genel yaşam tarzımızı ve yönünü etkileme, belirleme açısından da önemlidir. İyi bir değerler eğitimi çocuğun kişilik gelişimi kadar akademik başarısını da olumlu etkilemektedir. Bu nedenle değerler eğitiminde okul öncesi dönemde de önem vermekteyiz. Çocukların birçok yönden gelişmesini ve bu toplumsal değerleri kazanmalarını sağlamak amacıyla okul içinde çeşitli etkinlikler düzenlemekteyiz. Okul ortamında öğrencilerimizle yapacağımız bu etkinliklerin yanı sıra siz velilerimizin de bu değerlerin pekiştirilmesi ve içselleştirilmesi için sağlayacağınız katkılar oldukça önemlidir. Çocuğunuzun şimdiye kadar sahip olduğu ve her zaman sahip olacağı en önemli rol modeli sizlersiniz. Çocukların içinde bulundukları ilk sosyal ortam ailedir. Çocuklar özellikle okul öncesi dönemde en çok aile ortamında bulunurlar. Aile çocuğun sağlıklı büyümesi, gelişmesi ve topluma faydalı bir birey olarak yetişmesi için gerekli birincil ortamdır. Aile içinde yaşanılan herşey çocuğun davranışlarını, duygularını ve tutumlarını belirler. Aile içinde kültürel ve manevi değerlere önem verildiğine dair çocuğunuzun tanık olacağı bir ortam oluşturarak ona doğru rehberlik yapabilirsiniz. Çocuğunuzun yanlış davranışlarını eleştirirken kişiliğine değil, davranışlarına odaklanarak kendine saygı duyması konusunda ona yardımcı olabilirsiniz. Aile bireylerinin birbirlerine ve kendisine karşı saygılı tutum ve davranışlarını gören çocuğun kendine olan öz saygısı da yüksek olur.

    “Minik Kalpler Çocukları Değerlidir” sloganı ile çıktığımız bu yolda haftada 3 gün yaş gruplarının özelliklerine göre verilen Değerler Eğitiminde MEB tarafından da uygulanan 10 Aylık program takibi ile gider. Sevgi-saygı, Sorumluluk ve Tutumluluk, Hoşgörü ve Merhamet, Paylaşma, Yardımlaşma, Empati, Doğruluk-Dürüstlük, Sabır, Adalet, Azim ve Çalışkanlık konularını ve alt başlıklarını kapsar. Ayrıca Adab-ı Muaşeret dersi eli de nezaket kuralları, yemek yeme kuralları, Mahremiyet Eğitimi, Temizlik ve Tuvalet Eğitimi, Görgü Kuralları, Selam Verme, Konuşma Adabı, Dinleme Adabı, Misafirlik kuralları Hapşırma Adabı ve Toplu Yaşam Kuralları ile tam donanımlı olmaları için desteklenir. Bu eğitimlerde drama, hikaye, tiyatro gösterisi, şarkı, deney, aile katılımlı ödevler verilerek yüksek ahlaklı ve sağlam karakterli çocuklar olma yolunda ilerlemeleri sağlanmaktadır.

  • STEM VE KODLAMA

    Stem bilim ve teknoloji mühendislik ve matematik alanlarını birleştiren, öğrenmeye ve geliştirmeye yönelik 21. YY. eğitim yaklaşımlarından birisidir.Öğrencilerde problem çözme, ekip çalışması yapma, analiz ve sentez yapmayı öğrenme, bütünsel algılamayı hızlandırma, dijital okur yazar olmalarına fırsat veren bir eğitim yaklaşımıdır.Bu konuda okulumuzda çocuklara sorular sorulur, birlikte çalışabilecekleri çalışma ortamları sunulur. Sorun çözme becerileri geliştirilerek, yeni yollar keşfetmeleri sağlanır. Herkesin rahatlıkla ulaşabileceği malzemeler ile sesleri tanımaları, basit makineler yapmaları ve bilinçli tüketici olmaları sağlanmış olur.Sistematik düşünme becerisini geliştirme, problem çözme, strateji geliştirme ve bunları yorumlayarak bir sonuca ulaşmak içinde kodlama etkinlikleri yapılır.

  • İNGİLİZCE

    Neden Yabancı Dil Gerekli ?

    Global dünyanın, ileri teknoloji hakimiyetli çocuklarıdır artık bizim çocuklarımız. Dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar ayakta kalabilme kabiliyetleri, hayatlarını sürdürebilme imkanları bizimkinden daha yüksektir.Ancak yine de onların “dünyanın her yerinde” hayatlarını sürdürebilme kapasitelerini arttırmakta ya da hayatlarını sürdürürlerken imkan ve şartlarını arttırmak açısından dünyanın her yerinden insanlarla iletişim kurabilme çaplarını genişletmekte fayda var.

    Neden Okul Öncesi Yabancı Dil ?

    Çünkü çocuğun anadili öğrenme ve geliştirme evrelerini yaşadığı bu dönem açıktır bir başka dille tanışmaya doğal olarak elverişli olduğu bir dönemdir. Ayrıca yine anatomik gelişimin ilk evrelerini kapsayan bu dönem dilin içerdiği seslerin doğru çıkartabileceği fizyolojik şekillenmelerini de içermektedir. Bu nedenle Okul Öncesi İngilizce eğitimi kritik önem taşır.

    • Çocuklar, ana dillerini öğrenebilmek için doğuştan sahip oldukları dil öğrenme yeteneklerini İngilizce öğrenmek içinde kullanabileceklerini kısa zamanda fark ederler.
    • Okul öncesi çocuklar daha çok oyun benzeri faaliyetler yardımı ile öğrenirler. Bir yetişkinin eşliğinde yapılan etkinliklerde yer alarak dili öğrenmeye istekli hale gelirler. Önce faaliyeti anlar, daha sonra da yetişkinin konuştuğu dilden anlam çıkarırlar.
    • Çocukların İngilizceyi günlük hayatlarıyla özdeşleştirmek için daha çok imkanları vardır. Okul programları buna uygun oluşturulduğunda, zihinleri bir yetişkin kadar çok bilgiyle dolmadığından öğrendiklerini daha kolay akıllarında tutabilirler. Dil öğrenirken bir yetişkin gibi strese girmezler.
    • Küçük yaşlarda ikinci bir dili öğrenmeye başlayan çocuklar, hayatlarının ilerleyen dönemlerinde üçüncü, dördüncü dili öğrenmeye çalıştıklarında aynı doğal öğrenme yeteneklerini kullanırlar. Bu sayede, sadece ana dilini bilen bir çocuğa oranla yeni dil öğrenme yetenekleri daha gelişmiş olur.

    Bu sebeplerden dolayı okul öncesi İngilizce çok önemlidir. Minik Kalplerde 3 Gün verilen İngilizce dersi ile alt yapısı güçlü inşa edilen çocuklarımız her yıl sonu gösterisinde sundukları İngilizce şarkılar ile büyük beğeni toplar, gittikleri okullarda da yüksek algı ve aksanlı konuşmaları ile dikkat çekerler.

  • JİMNASTİK EĞİTİMİ

    Jimnastik eğitimi alan çocuklar; Daha Sosyal ve Dışa Dönük Bireyler olurlar.Hiperaktif Çocuklarda daha sakin davranış durumu gözlemlenir.Duruş bozukluklarını düzenler.Denge Sorunu yaşayan çocuklarda olumlu etkisi vardır.İletişim kurmayan çocuklarda önemli ilerleme görülmüştür.Yaşıtlarına oranla her alanda daha başarılıdırlar.Yaşıtlarına göre daha sorumluluk sahibidirler. Jimnastik hem kız hem de erkek çocuklara hitap eden fiziki ve ruhsal gelişimi sağlayan özellikle başlama yaşı 3-10 yaş arası olan çocuklara yönelik olimpik bir branştır. Jimnastik çocuklar özerinde fiziki gelişimi sağlarken aynı zamanda da estetik bir görüntüye sahip olmalarını, boylarına göre kilo ve vücut kas kitlesini dengeler. Mutlu olmayı isteyen bireyler yetiştirmek gerekir. Bunun için de küçük yaştan itibaren hem fiziksel hem de pedagojik gelişimlerini destekleyecek spor ve sanat eğitimleri gereklidir. Tüm çocuklar için en iyi başlangıçtır. Sizler de çocuklarımızın kendilerini kanıtlamaları için fırsat verin, şikayet eden değil, daha iyisi için mücadele veren bir toplum yapısına doğru yol alalım. Bizlere ses olun ki daha fazla çocuk için yeni pencereler açabilelim. Çalışarak nelerin yapılabileceğini, emek vererek bir şeylere ulaşmanın keyfini izleyelim.

    Minik Kalplerde 5 Gün profesyonel olarak verilen Jimnastik dersi ile duruşu olan, estetik yapıya sahip ve sporu seven çocuklar olmaları yolunda alt yapıya sahiptir.

  • OKUL ÖNCESİ SATRANÇ EĞİTİMİ

    Zihni ve Hayal Kurma Gücünü Geliştirir;Çocuk oyun boyunca etkin bir düşünme pratiği içindedir. Hamle Düşünür, Oyun kurgular, nasıl yanıt alacağını hesaplar ve bu canlı süreci oyun sırasında hep yaşar.Dikkati Geliştirir;Oyunda yüz yüze kaldığı ve kalacağı pozisyonlar olması nedeniyle, istemediği sonuçlarla karşılaştırılmamak için dikkatini oyuna ve hamlelere yoğunlaştırmak durumundadır.Öngörüyü geliştirir;Geleceğe dönük, eylemleri ile oluşacak sonuçları hesap etmek durumundadır. “Eğer bu taşı oynarsam, yeni durumun bana yararı ve zararı ne olacak?” sorusunu kendisine sorar.Kapsamlı Düşünmeyi Öğretir, Buluş Yeteneğini Geliştirir;Satranç her yeni hamle, aynı zamanda binlerce yeni seçenek ve olasılık demektir.

    Çocuk tüm satranç tahtasını ya da eylem alanını gözden geçirmek alacağı her kararın varacağı farklı sonuçlarını hesap etmek ve pek çok hamle seçeneği içinden kendine en uygun olanı bulup seçmek durumundadır.Sabırlı Olmayı, Ölçülülüğü ve Soğukkanlılığını Öğretir;Çocuk hareketlerini ya da hamlelerini üstünkörü yapmanın ne gibi sonuçlar doğurduğunu kavrar. Bu nedenle acele karar vermeyip, durumu düşünüp analiz ettikten, birçok kere gözden geçirdikten ve iyice emin olduktan sonra harekete geçecektir.Özgüven Kazandırır;Düşünen, değerlendiren, cesaretle karar alan, uygulayan ve sonuç alan çocuk kendine güven kazanır. İşlerin kötü gittiği durumlarda hayal kırıklığına uğramamayı öğrenir.

    Yararlı bir değişiklik olabileceğini bekleme ve yeni çareler arama alışkanlığı edinir.Yeni Sözcük ve Kavramlarla Tanışır;Taşları tanıyıp onların nasıl hareket ettiğini öğrenir. Uygulama yaparken “düz, çapraz, arka, ileri, geri, yan, L biçimi, kare, mat, hamle, hareket …” gibi pek çok yeni sözcük ve kavram öğrenir.Kurallara ve Rakibe Saygılı Olmayı Öğretir.Bir oyun olarak satranç, çocuğun ancak kurallara/ilkelere uyması koşuluyla sürebilecektir. Rakibin de bu kurallara uymasını bekler.Zevk Verir ve Eğlendirir.Minik Kalplerde 4 yaşta başlayan Satranç dersleri ile alt yapı eğitimin temelleri atılır. 6 yaşta Lisans yönlendirmesi yapılarak ilerleyen yıllarda da devam edeceği bir spor olmasına liderlik yapılır.

  • HALK OYUNLARI VE MODERN DANS DERSİ

    Dansın Çocuk için Olumlu Katkıları

    Dans etmek, çocuğun kendini ifade etmesinin yoludur. Çocuğunuzun seçtiği dans türü ne olursa olsun, dans etmek çocuğun özgüvenini, duygusal gelişimini ve fiziksel gelişimini destekler. Önemli olan çocuğunuzun keyif aldığı dans tarzını ve müziğini bulmaktır.Dans, Öğrenme ve Dikkat Becerilerini Geliştirir.Becerikli bir dansçı olmak için plan yapma, strateji geliştirme, disiplin, odaklanma önemli becerilerdendir ve bu beceriler çocuğun hayatının birçok bölümünde de gerekir. Dans dersleri çocukların yaratıcılık becerilerini harekete geçirir, destekler. Düzenli olarak dans derslerine katılan çocukların akademik olarak daha başarılı oldukları araştırmalar sonucunda belirlenmiştir.Dans, özgüveni ve benlik saygısını geliştirir.Çocuklar dans dersleri içerisinde belirli duruşları ve hareketleri öğrenir bu sayede bedenleri daha iyi tanırlar. Kendi bedenleri ile daha yakın olan bu çocukların özgüvenleri, benlik saygıları da daha yüksek olur. Dans dersine devam eden çocukların beden algılarının daha olumlu olduğu, kendilerini ifade etmede daha iyi oldukları belirlenmiştir. Bu olumlu katkının, özellikle psikolojik veya gelişimsel güçlük yaşayan çocuklar için ayrı bir önemi vardır.Dans, Sosyal ilişkileri Güçlendirir.Dans etmek sadece çocuğun fiziksel bir aktivite yapması demek değildir. Dans aynı zamanda çok sosyal bir olgudur. Dans dersleri, çocuğun iletişim ve sosyal becerilerini geliştirir. Çocuk bir ekip ile çalışmayı, arkadaş edinmeyi, işbirliği yapmayı ve başkalarına güvenmeyi deneyimler. Eğer çocuğunuz çekingen ise yaşıtlarının olduğu, eğitmenin anlayışlı ve destekleyici olduğu esnek programlı bir dans kursu ona faydalı olabilir.Dans, Sağlıklı Fiziksel Gelişim Sağlar.Dans etmek, fiziksel bir aktivite olduğundan, düzenli dans etmeye devam eden çocukların esnekliğini, dengesini, fiziksel gücünü artırır. Danstaki tekrarlı hareketler bir çocuğun sağlıklı bir kas gelişimine katkısı olur. Aynı zamanda dans gibi bir spor ile uğraşan çocuğun yeme alışkanlıkları da daha sağlıklı olmaktadır.

    Dersimizin İçeriği

    Ritmik müzik ile çeşitli vücut geliştirici hareketler, Nefes çalışmaları, Klasik Dans(Bale) temel pozisyonları,Bacak ve kol koordinasyonunu geliştiren hareketler,Yaratıcılık geliştiren rol oyunlardır.Minik Kalplerde Dans dersleri 4 yaş itibariyle haftada 1 gün ile başlar, ikinci yarıyılda öğrenciler zorlanmadan 2 güne çıkar. Yıl sonunda zevkle girdikleri bu derste öğrendikleri dans türlerini mutlu bir şekilde ailelerine yıl sonunda sergilerler.

  • REHBERLİK

    Okul Öncesi Eğitim Önemi

    Bu dönem, araştırmacılar için çocuğun yüksek öğrenme potansiyeline sahip olduğu bir dönem olarak görülmektedir. Uygun fiziksel ve sosyal çevre koşullarına ve sağlıklı etkileşim ortamında yetişen çocuklar, daha hızlı ve başarılı bir gelişim gösterirler.Eğitimin ilk basamağını oluşturan Okul öncesi eğitim gömleğin ilk düğmesidir ve bunun doğru iliklenmesi gerekir.Çocuğun doğduğu günden temel eğitimine başladığı güne kadar geçen yılları kapsayan ve çocukların daha sonraki yaşamlarında önemli rol oynayan; bedensel, psikomotor, sosyal-duygusal, zihin ve dil gelişimlerinin büyük ölçüde tamamlandığı, kişiliğin şekillendiği ve çocuğun devamlı olarak değiştiği bir süreçtir. Bu nedenle, çocuğun küçük yaşlarda sağlıklı bir ortamda gelişimini sürdürmesi önem kazanmaktadır.Sağlıklı ve istenilen davranışlara sahip çocuklar yetiştirmek, onların gelişim özelliklerini ve bu özellikler doğrultusunda gereksinimlerinin neler olduğunu bilmeye bağlıdır. Erken çocukluk döneminden gelişmelerle, Okul Öncesi eğitim artık anne babanın yalnız başına başarabileceği bir konu olmaktan çıkmış durumdadır.Eğitim, öğrenci-öğretmen-veli üçgeninden oluşan platformdur. Bu birliktelik ne kadar bilinçli ve sağlıklı olursa, çocuklarımızda o oranda sağlam bir kişilik kazanırlar.

    Eğitimin sağlam temel üzerine kurulmasında ve insanların ileri yaşlardaki başarılarında okul öncesi eğitimin rolü bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Ana kucağındaki yoğun ilgiden sonra, anaokulu ortamın çocuk için dünyaya açılan yepyeni bir penceredir. Olumlu yada olumsuz anlamda verilen her şey, onları yetişkinlik yıllarında da doğrudan etkilemektedir.3 yaşına kadar bir çocuğun beyni bir yetişkinden 2,5 kat fazla çalışır, 6 yaşına kadar bir profesörden 2 kat daha hızlıdır. Yapılan tüm uluslararası araştırmalar ve uygulan testler göstermektedir ki 0-6 yaş grubunda, gelişim düzeyinde okul öncesi eğitimi almış çocukların, akademik programlarda eğitim almış olanlara göre 1. Sınıf başarı düzeyleri daha yüksektir. 15 yaşında yetenek sınavlarında %90-100 arası başarı sağlarlar. %65’ i liseyi, %45’i üniversiteyi sorunsuz kazanır ve bitirir. Yetişkin olduklarına dış dünyayla kolay ve sağlıklı iletişim kuran, sosyal insan olurlar.

    Okul Öncesi eğitim artık anne babanın yalnız başına başarabileceği bir konu olmaktan çıkmış durumdadır.Eğitim, öğrenci-öğretmen-veli üçgeninden oluşan platformdur. Bu birliktelik ne kadar bilinçli ve sağlıklı olursa, çocuklarımızda o oranda sağlam bir kişilik kazanırlar.Eğitimin sağlam temel üzerine kurulmasında ve insanların ileri yaşlardaki başarılarında okul öncesi eğitimin rolü bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Ana kucağındaki yoğun ilgiden sonra, anaokulu ortamın çocuk için dünyaya açılan yepyeni bir penceredir. Olumlu yada olumsuz anlamda verilen her şey, onları yetişkinlik yıllarında da doğrudan etkilemektedir.3 yaşına kadar bir çocuğun beyni bir yetişkinden 2,5 kat fazla çalışır, 6 yaşına kadar bir profesörden 2 kat daha hızlıdır. Yapılan tüm uluslararası araştırmalar ve uygulan testler göstermektedir ki 0-6 yaş grubunda, gelişim düzeyinde okul öncesi eğitimi almış çocukların, akademik programlarda eğitim almış olanlara göre 1. Sınıf başarı düzeyleri daha yüksektir. 15 yaşında yetenek sınavlarında %90-100 arası başarı sağlarlar. %65’ i liseyi, %45’i üniversiteyi sorunsuz kazanır ve bitirir. Yetişkin olduklarına dış dünyayla kolay ve sağlıklı iletişim kuran, sosyal insan olurlar.

    Okul Öncesi Eğitim Kurumları, Toplumun Temel Yapısını oluşturan;Saygı, SevgiPaylaşma, İş Bölümü Sorumluluk,Sosyal Çevre oluşturma açısından çocuğu geleceğe hazırlayan en güvenli ortamdır.Bilindiği gibi, 3-6 yaş çocuklarda pek çok gelişimsel değişmenin yaşandığı yıllardır. Normal gelişim gösteren bir çocuk, 6 yaş civarında pek çok motor becerilerini kazanmış, çeşitli fiziksel becerilerini kullanmaya başlamıştır.Bilişsel gelişim açısından ise, fiziksel ve sosyal çevresi ile ilgili yoğun bir bilgi birikimi oluşturmaya ve çevresinde gelişen olayları anlamaya başlamıştır.Buna karşın, okul öncesi yılları çocuğun soyut düşünme yetisinin henüz tam şekillenmediği ve bu nedenle yapılan tüm etkinliklerin somut bir biçimde çocuğun yaparak ve deneyerek öğrenmeyi gerçekleştirdiği yıllardır. Düşünüldüğünde, okul öncesi yılları çocuğun arkadaşları ve öğretmeni ile birebir olarak kuracağı iletişime dayalı konuşma ve dinleme becerilerini geliştirici etkinliklerin ağır bastığı yıllardır

    Ana Okuluna Giden Çocuğu Evde Nasıl Destekleyebilirsiniz ?

    Mümkünse çocuğunuzun eve geldiğinde kapıda onu hazır şekilde karşılayın. Çocuğunuzu, tüm işlerini bitirmiş olarak beklemeniz, onun okula uyumunu da kolaylaştıracaktır. Çünkü “ AİLEM Beni Evden Gönderiyor” düşüncesiyle aklı sizde kalmayacaktır. Ayrıca çocuğunuzun okulda yaptıklarını sizinle paylaşmasını istiyorsanız, anlatması için onun hazır olmasını bekleyin. Kapıdan girer girmez onu soru yağmuruna tutarsanız muhtemelen bir şey anlatmayacaktır.Evde fazla uygulanan ve disiplin tutumları mümkün olduğunca okuldakine paralel ve tutarlı olmalıdır. Çocuk okulda uyduğu kurallara, evde uymaya devam ederek pekiştirilmelidir. Aksi takdirde çocuğun aklı karışacak yerine göre davranmayı öğrenecektir.Çocuğunuzun evde bazı materyaller (boya kalemi, boyama kitabı, makas, hamur vb) sağlayarak kas gelişimlerini destekleyebilirsiniz. Ayrıca öğrendiği yeni bilgileri (şarkı, şiir, renkler, rakamlar, İngilizce kelimeler vb) birlikte tekrar edebilirsiniz.

    Çocuğunuzun eve geldikten sonra az da olsa anne babanın birebir vakit geçireceği zaman dilimleri olmalıdır. Çocuk tüm gün okulda sizden ayrı olduğunda aile bireylerini özleyecektir. Bu aktiviteler sizinle paylaşımda bulunmasını sağlayacağı için ilgi ve sevgi ihtiyacı da doyuracaktır.

    • Birlikte oyuncaklarıyla oynayabilirsiniz.
    • Resimler yapabilirsiniz
    • Sofrayı hazırlayıp, toplayabilirsiniz.
    • Çocuğunuzun okulda yaptığı faaliyetleri saklamak için bir dosya oluşturabilir ve içlerinden en beğendiği birini odasına asabilirsiniz bu ona değer verildiğini hissettirecektir.
    • Yatarken kitap okuyabilirsiniz, fakat TV KARŞISINDA, BİLGİSAYARDA, CEP TELEFONUNDA geçirilen vakit asla çocuğun sizden beklediği ilgi ve sevgi ihtiyacını karşılamayacaktır.

    Okul Öncesi Eğitim Neden Gereklidir ?

    Çocukta zeka gelişimin %70 lik kısmı 7 yaşına kadar tamamlanır ve öğrenme becerisi bu yaşta gelişir.Çocuğun grup içine katılması, sağlıklı ilişkiler kurması, kültürel değerlerine sahip çıkması, sosyalleşmesi gibi olgular bu yaşta gelişir.Bu dönemdeki sapma ve olumsuzluklar çocuğun bütün yaşamını olumsuz yönde etkiler.Farklı kültür ortamlarından ve ailelerden gelen çocuklar ortak bir yetişme ortamına okul öncesi eğitim kurumlarında ulaşır. Çocuk kendine güven duygusunu bu kurumlarda kazanmaya başlar.Nesneleri, eşya ve varlıkları temel bir takım becerileri, davranışları, olumlulukları ve olumsuzlukları öğrenmeye başlama yaşı 4-6 yaşları arasındadır.Aile içi desteğin tek başına yetmediği, çocuğun kendi yaşıtlarıyla birlikte olabileceği, bedensel ve zihinsel gelişmelerini sağlıklı biçimde sürdürebilecekleri bir ortam olduğu için okul öncesi eğitim zorunlu ve gereklidir.Türkiye genelinde ortalama okul öncesi okullaşma oranı 3-5 yaş aralığında 2019 verilerine göre %67 lerdedir. Bu son derece çarpıcı bir orandır. Diğer ülkelerde karşılaştırıldığı zaman durum daha net olarak anlaşılmaktadır. Avrupa’daki bir çok ülkede bu oran %100 dür.Okul öncesi eğitimin desteklenmesi için sonuç olarak şunları söyleyebiliriz. Aile ve eğitimci işbirliği ile gerçekleşen okul öncesi eğitim; çocuğun daha yaratıcı, ileriyi görebilen, yeni ürünler yaratabilen ve çevresini kendi amaçları ile yönlendirebilen özerk bir birey olarak yetiştirmesine katkı sağlayacaktır.

  • Montessori Yaklaşımı
  • Waldrof Yaklaşımı
  • Reggio Emilia Yaklaşımı
  • GEMS (Matematik, Fen ve Doğa) Eğitim Yaklaşımı
  • GEMS Programı
  • Scamper Tekniği
  • Montessori Yaklaşımı ile

    çocuklar daha bağımsız bireyler olur, liderlik becerileri ön plana çıkar, öğrenmeleri özgür bir ortamda gerçekleşir, bireysel farklılıkları ortaya çıkar, oynadıkları oyuncaklar ile de hem küçük kas gelişimleri ilerler hem de basitten zora, somuttan soyuta geçişi öğrenmeleri hızlanır.

  • Waldrof yaklaşımı ile

    çocukların bireysel gelişimi desteklenir, yaratıcılıkları desteklenip, çok yönlü gelişmesi sağlanır, çocukların neyi düşünmesi değil, nasıl düşünmesine rehberlik yapılır, aldığı bu eğitimle kimseye ihtiyaç duymadan, özgüveni yerinde bireyler olması sağlanır.

  • Reggio Emilia Yaklaşımı ile

    Yaklaşımı araştıran, geliştiren ve proje yapabilen çocuklar olmaları hedeflenir. Bu nedenle çocukların ilgileri doğrultusunda projeler seçilir ve müfredata alarak uygulanır.Bu yaklaşımla çocuklar bilinçli bir yapıya sahip olarak yetişirler. Sorunları ile başa çıkar ve çözme becerisi kazanırlar. Projelerde işbirliği içinde çalışmayı öğrenirler.

  • GEMS (Matematik, Fen ve Doğa) Eğitim Yaklaşımı ile

    fen ve matematik eğitiminin çocukların temel kavramları öğrenmelerinde ve okula hazır bulunuşlukla ilgili becerileri kazanmalarının büyük önem taşıdığı belirlenmiştir.

  • GEMS Programı ile

    çocukların eğlenceli etkinliklerle fen, doğa ve matematiğe ilgi duymaları sağlanır. Fen ve Matematikten korkmayan çocuklar yetiştirmenin okulumuzda temelleri atılır.Bu yaklaşımla ilgili, Canlıların yaşam döngüsü, bitkilerin gelişim aşamaları, sütün yolculuğu, ekmeğin yolculuğu, hazine sandığı, hayvanlar alemi, yağmurun oluşumu, uzay ve gezegenler vb. etkinlikler uygulanır

  • Scamper Tekniği ile

    çocukların çok boyutlu düşünmeleri ve konu ne olursa olsun yaratıcı çözümler üretmeleri hedeflenir. Okulumuzda çocukların yaratıcılıklarını geliştirmeyi, hayal gücü ve düşünmelerini en üst düzeye çıkarma etkinlikleri planlanmaktadır.

Minik Kalpler çocuğa hayata hazırlandığı bu dönemde kendine güvenen, dik duruşlu ve yüksek algı becerilerini kazanmaları için neler yaptırılır?

  • Merak duygusu ön plana çıkarılır ve öğrenmeye açık hale gelmesi sağlanır.
  • Yoğurma maddeleri kullanılarak parmak kaslarının gelişimi hızlandırılır.
  • Yırtma, yapıştırma, boncuk dizme, takma-çıkarma vb. çalışmalar ile el-göz koordinasyonunun gelişimi sağlanmış olur.
  • Sağdan-sola, yukarıdan aşağıya vb. çalışmalar ile yazmanın yönünü bilmeleri sağlanır.
  • Çizgi çalışmaları ile öğrenmeleri desteklenir.
  • Okuma-yazma çalışmalarında basitten zora etkinlikler planlanır. Öğrenci başardıkça zamanla bu çalışmaların içeriği zorlaştırılır.
  • Ses çalışmaları, kelime türetme, aynı sesleri bulma, aynı heceler ile kelime bulma, ortak seslerden oluşan kelimeler bulma, özgün hikaye oluşturma ve hikaye ile ilgili sorular sorma, tekerleme ve şiir okuma çalışmaları ile akıl yürütme ve hafıza geliştirme çalışmalarındaki performanslarının gelişmesi sağlanır.
  • Olaylar karşısında akıl yürütme, problem ile karşılaşma ve çözüm sürecini bulma çalışmaları yaptırılır.
  • Dikkat ve yüksek konsantrasyon gerektiren kayıp resim, görsel hafıza oyunları, labirentler, kayıp eşya, fark bulmaca, ilişki kurma, mandala boyamaları ve akıl zeka oyunları ile yaş gruplarının algı düzeyleri en üst seviyeye ulaştırılmasına yardımcı olunur.Bunlarla ilgili geniş bir arşivi ve materyali olan Minik Kalpler Anaokulu çocukları çok şanslı olup, mezun olup gittikleri okullarda ilk haftalarda farklılıklarını göstererek aranılan ve parmakla gösterilen çocuklar olmaya devam etmektedir.

İkindi kahvaltısı uyku saatinden kalkan öğrencilerinde katılımıyla yapılır,özbakımları gerçekleştirilen öğrenciler öğretmenleri ile sınıflarına geçerler.Kalan son etkinliklerini tamamlarlar ve eve gidiş hazırlıklarını yapmaya başlarlar.

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur, adipisicing elit. Nihil nemo rem quam totam iure vitae neque facilis reiciendis architecto est. Deleniti officiis, sapiente rem ratione nulla natus! Ex provident delectus quam obcaecati dolorum, accusantium vero blanditiis molestias quo similique suscipit, et, rem accusamus earum odio neque non in. Dolores enim nobis blanditiis?

Tamam

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipisicing elit. Numquam repudiandae fuga dicta! Minima nemo quidem necessitatibus quaerat aliquam suscipit ullam laborum, in voluptates quod nam? Repudiandae dicta culpa voluptatem saepe, officia harum a! Beatae sequi eos maiores dolor aliquam eaque officia iste. Commodi consequuntur dolorem dicta accusantium quidem ipsa porro. Laboriosam vitae officiis nihil quos praesentium atque ullam enim culpa repellat. Ipsam nesciunt laborum iure maxime ab voluptatem distinctio at facere nihil, corporis totam tempora repudiandae blanditiis impedit maiores minus nulla tempore labore aliquam id laboriosam cumque molestiae enim itaque. Repellendus odit provident cum magnam incidunt veritatis consectetur officia voluptates? Deleniti vitae doloribus quasi architecto eligendi eveniet, nulla culpa iusto illum incidunt voluptatum quis illo eaque nisi ex atque tempore aliquid delectus voluptas. At, facilis. Tempora suscipit soluta laborum atque quisquam nesciunt reiciendis omnis possimus odio ullam doloremque accusamus, debitis error cumque dolores commodi. Voluptas similique voluptate fugit ad cumque.

Tamam

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur, adipisicing elit. Nihil nemo rem quam totam iure vitae neque facilis reiciendis architecto est. Deleniti officiis, sapiente rem ratione nulla natus! Ex provident delectus quam obcaecati dolorum, accusantium vero blanditiis molestias quo similique suscipit, et, rem accusamus earum odio neque non in. Dolores enim nobis blanditiis?

Tamam

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur, adipisicing elit. Nihil nemo rem quam totam iure vitae neque facilis reiciendis architecto est. Deleniti officiis, sapiente rem ratione nulla natus! Ex provident delectus quam obcaecati dolorum, accusantium vero blanditiis molestias quo similique suscipit, et, rem accusamus earum odio neque non in. Dolores enim nobis blanditiis?

Tamam

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur, adipisicing elit. Nihil nemo rem quam totam iure vitae neque facilis reiciendis architecto est. Deleniti officiis, sapiente rem ratione nulla natus! Ex provident delectus quam obcaecati dolorum, accusantium vero blanditiis molestias quo similique suscipit, et, rem accusamus earum odio neque non in. Dolores enim nobis blanditiis?

Tamam

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur, adipisicing elit. Nihil nemo rem quam totam iure vitae neque facilis reiciendis architecto est. Deleniti officiis, sapiente rem ratione nulla natus! Ex provident delectus quam obcaecati dolorum, accusantium vero blanditiis molestias quo similique suscipit, et, rem accusamus earum odio neque non in. Dolores enim nobis blanditiis?

Tamam

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur, adipisicing elit. Nihil nemo rem quam totam iure vitae neque facilis reiciendis architecto est. Deleniti officiis, sapiente rem ratione nulla natus! Ex provident delectus quam obcaecati dolorum, accusantium vero blanditiis molestias quo similique suscipit, et, rem accusamus earum odio neque non in. Dolores enim nobis blanditiis?

Tamam

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur, adipisicing elit. Nihil nemo rem quam totam iure vitae neque facilis reiciendis architecto est. Deleniti officiis, sapiente rem ratione nulla natus! Ex provident delectus quam obcaecati dolorum, accusantium vero blanditiis molestias quo similique suscipit, et, rem accusamus earum odio neque non in. Dolores enim nobis blanditiis?

Tamam

Etkinliklerimiz

Bölgeleri Tanıyorum Sunumlarımız

Her ay düzenli olarak eğitim programı çerçevesinde bölge bölge Türkiye sunumumuz ile öğrencilerimiz güzel ülkemiz Türkiye'yi detaylı bir şekilde öğrenmektedir.

Kıtaları Tanıyorum Sunumlarımız

Yer kürede yer alan kıtalar ile dünya vatandaşı olma yolunda ilerleyen öğrencilerimiz ülkelerin kültürlerini, yaşam tarzlarını kıyafetlerini, yemek kültürünü ve benzeri özellikleri eğlenerek öğrenmektedir.

Minik Tema Çevre Etkinliğimiz

Minik Tema Vakfı gönüllü öğrencilerimiz 10 aylık eğitim programında çevre dostu öğrenciler olarak birçok etkinliği imza atmaktadır.

Sanat Çalışmalarımız

Sanatla iç içe olan eğitim programımızda geleneksel Türk sanatlarını tanıyarak, kendilerini geliştirmekte Türk ve dünyaca ünlü ressamları tanıyarak kendilerine yeni bilgiler edinmektedir.

Çanakkale Geçilmez Gösterimiz

Satranç Turnuvamız

Yöresel Lezzetler Etkinliğimiz

Binicilik Gezimiz

Market ve Esnaf Etkinliğimiz

Yüzme Yarışmamız

Bilimfest Etkinliğimiz

80 Binde Devri Alem Etkinliğimiz

Ada ve Arkadaşları Bizlerle

Vücudumuzu Tanıyoruz Etkinliğimiz

Gelenek ve Göreneklerimiz Etkinliklerimiz

Hizmetlerimiz

  • Servis Hizmetimiz
  • Aylık Yemek Listemiz
  • Aylık Etkinlik Programımız
  • Servis Hizmetlerimiz

    Okulumuz kendi öz malı olan toplam 3 ayrı servis aracına sahiptir. Şoförlerimiz kendi personelimiz olup uzun yıllar birlikte çalıştığımız, hassasiyet sahibi mesai arkadaşlarımızdır. Her birisi temizlik, diksiyon, nezaket kurallarına uygun hareket eden, araçlarının bakımı ve temizliğine özen gösteren, trafik kurallanna bağlı, işinin ehli olan kişiler olup, emanetlerinizi hassasiyetle taşıma ehliyetine sahip özellikler taşırlar.

    Biz servislerimizin de bir sınıf olduğunu, Şoför arkadaşın ve hosteslerimizin o sınıfın öğretmeni olduğunu, çocukların serviste de pek çok şey öğrendiğine inandığımız için eğlenceli, sağlıklı, eğitici bir ortam hazırlayarak işimizi zevkle yapıyoruz. Servis içerisinde çalan müzikler bile özenle seçilmektedir. Böylece öğrencimiz henüz serviste iken okula motive olmuş bir şekilde gelir, eve dönerken de eğlenceli ve keyifli bir şekilde döner. Hiç bir öğrencimiz ebeveynleri dışında iç kimseye teslim edilmez.

    Araçlarımızın rutin bakımları aksatılmadan düzenli olarak yapılır. Kayıtları tutulur. En ufak bir arıza ve kazaya sebep olmayacak şekilde hiçbir masraftan kaçınılmadan gerekli değişiklikler zamanından önce bile yapılır. Temizliğine de özen gösterilir ve her gün düzenli olarak iç ve dış temizlikleri yapılır. Kışlık ve yazlık lastikleri düzenli olarak değiştirilir.

    Her birinin güzergahları farklıdır. Sabah ve akşam saatlerinde her güzergah iki kez dolaşılır. 1. Tur saat 07.00' da başlar ve personelimizle birlikte, mesaiye yetişmesi gereken velilerimizin çocukları alınarak saat 08.00'da okula getirilir. Aynı servis 08.00'da tekrar hareket eder ve aynı güzergahtaki ikinci tur öğrencileri toplar ve 09.00'da okula döner. Böylece çocuklarımızın serviste çok zaman kaybetmesini engeller, sağlıklı bir şekilde taşınmalarını sağlarız.

    Güzergahlarımız :

    • Yaka Cad, Nalçacı, Kerkük Cad, Ankara Yolu, Emniyet, Jandarma Loj, Ankara Hava Loj, Belh Kavşağı, Rink olacak şekilde
    • Fatih cad , Başkent Hastanesi Civarı, Şefikcan Caddesi, Hocacihan, Koyuncu Petrol Rink olacak şekilde, Fatih Işıklar, Sille Yolu Çevresi.
    • Havzan mahallesi, Meram Belediyesi Civarı,Gazze Caddesi Çeçenistan Caddesi, Ahmet Özcan Caddesi, Altı Yol Köprüsü Rink olacak şekilde hizmet verir.
    • Diğer 3 servisin yoğunluğuna göre, onların güzergahlarına yardımcı olacak şekille özellikle okulun yakın çevresine hizmet verir.
Instragram

Bizi Instagramdan Takip Edin